Ex-kabinetschef De Wever en Land Invest Group eisen 350.000 euro van nieuwssite Apache

De nieuwssite Apache bericht al enkele jaren over de vastgoeddeals in Antwerpen en de nauwe band tussen Antwerpse politici en vastgoedmakelaars. Joeri Dillen, voormalig kabinetschef van Bart De Wever, en bouwpromotor Land Invest Group werden daarin regelmatig vernoemd. Zij dagen Apache nu voor de rechter voor laster en eerroof. (Land Invest Group en voormalig kabinetschef De Wever willen Apache.be censureren, 2016)

Joeri Dillen eist 100.000 euro schadevergoeding van twee journalisten en van de verantwoordelijke uitgever van Apache. Land Invest eist van dezelfde mensen en van de hoofdredacteur 250.000 euro en daarbij ook de verwijdering van al de artikels over het dossier rond de Tunnelplaats. Dat kan het einde betekenen voor de onafhankelijke site. (Cochez, 2016)

Apache valt gedeeltelijk uit de lucht. “Land Invest Group en Dillen kiezen onmiddellijk voor het grof geschut” zeggen ze. “Onze berichtgeving is 100 procent correct. We laten ons niet zomaar betichten van laster. Wij zullen onze eer beschermen. Vandaag én morgen. Feiten zijn heilig, commentaren zijn vrij. Dàt is de basis van de persvrijheid.” aldus de Apache-hoofdredacteur Karl Van den Broeck in het vrt-programma De Afspraak. (Ex-kabinetschef De Wever en bouwpromotor eisen 350.000 euro van Apache, 2016)

Bibliografie

Cochez, T. (2016, Oktober 18). Ex-kabinetschef De Wever en Land Invest eisen 350.000 euro van Apache. Opgehaald van http://www.apache.be: https://www.apache.be/2016/10/18/ex-kabinetschef-de-wever-en-land-invest-eisen-350-000-euro-van-apache/

Ex-kabinetschef De Wever en bouwpromotor eisen 350.000 euro van Apache. (2016, Oktober 18). Het Laatste Nieuws.

Land Invest Group en voormalig kabinetschef De Wever willen Apache.be censureren. (2016, Oktober 18). Opgehaald van http://www.dewereldmorgen.be: http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2016/10/18/land-invest-group-en-voormalig-kabinetschef-de-wever-willen-apachebe-censureren

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s